פסלים סביבתיים – איך להשתמש בהם בצורה נכונה
כאשר חושבים על פיסול סביבתי חושבים על פסלים גדולים שמוצבים במרחבים ציבוריים כמו פארקים, גנים, כיכרות ורחובות.
אבל, בשנים האחרונות, יותר ויותר בתים משותפים או בתים פרטיים מוסיפים פסלים סביבתיים לחצר הפרטית שלהם כחלק מעיצוב הגינה.
בישראל, בעיקר בערים הגדולות בארץ, אפשר למצוא מאות פסלים מפוזרים ברחבי העיר, חלקם נועדו להשתלב עם הסביבה ולהוסיף לה צבע וחלקם נועדו להיות גם יפים וגם שימושיים. חלקם נועד לשמש לזיכרון, כמו אנדרטות למיניהן.
סוגי פסלים ומטרתם
פסלים שמוצבים בכיכרות, מקומות מרכזיים בעיר או שבילי הליכה נועדו לרענן את המרחב הציבורי ולתת לו מראה שונה. בשבילי הליכה אפשר להציב פסלים בצורת ספסלים מקוריים שיכולים לשמש גם לעיצוב וגם למנוחה.
פסלים המיועדים לגני ילדים או גני שעשועים צריכים להיות צבעוניים ונגישים לילדים ועשויים מחומרים בטוחים, כך שהגן יהיה מקום שגם להורים וגם לילדים נעים להיות בו.
פסלים לגינה או חצר פרטית יכולים גם הם להיות עיצוביים ושימושיים, בתנאי שגודל הפסל והחומר ממנו הוא עשוי מתאימים לגודל ועיצוב הגינה או החצר הפרטית.
פסלים שעשויים מחומרים ממוחזרים משמשים גם ככלי חינוך וגם כדרך לשמור על הסביבה בעוד שפסלים של אישים מפורסמים או אירועים חשובים מאפשרים למידה חווייתית ומעשירה בצורה תלת מימדית ומוחשית.
3 דרכים לשימוש נכון בפסלים סביבתיים
- כאשר מוסיפים פסלים למרחב הציבורי צריך לעשות זאת בצורה מחושבת כך שהפסלים ישתלבו עם הסביבה מבלי ליצור הפרעה או לכסות על הנוף.
- מאחר והפסלים חשופים למזג האוויר, תחזוקה שוטפת היא קריטית כדי לוודא שהם נשארים נעימים לעין ושימושיים.
- מומלץ שהפסלים יהיו ניתנים להחלפה במידה והם מתיישנים או לא מתאימים יותר לסביבה.
כדי לוודא שאתם עושים את הבחירה הנכונה בכל מה שקשור לשילוב פסלים סביבתיים ברחבי העיר, מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע מנוסים. אנחנו עומדים לשירותכם בכל שאלה. לקביעת פגישה, חייגו 08-9427525